13-15 June 2018

Dynamic Earth, Edinburgh

Programme

We're delighted to present the sixth UX Scotland programme, featuring more than 50 exciting sessions!

Day One - Wednesday 13th June 2018

8:30  Conference Registration

9:15  Welcome to UX Scotland

9:30

Keynote

Customer empowered business

60 minutes

Thomas Visby Snitker

LEGO

10:30  Refreshment Break

11:00

Switchover

 Case Study

How to create a user-centered 'digital ecosystem' across devices

45 minutes

Soren Engelbrecht

A.P. Moller - Maersk

Switchover

 Workshop

Designing future experiences for children to have better relationships with food

90 minutes

Christina Li

Melon Experience Design

Rachel Liu

Pearson Education

 Hands-On

User-centred content

90 minutes

Mike Dunn

Edo

Helen Triggs

Edo

11:50

12:35  Lunch Break

13:30

 Case Study

Designing for privacy and ethics

45 minutes

Fiona McAndrew

Learnovate

Switchover

 Case Study

The UX of management

45 minutes

Adrian Howard

Quietstars

Switchover

 Workshop

Intro to sketchnoting

90 minutes

Chris Spalton

Foolproof

14:20

 Case Study

UX designers vs. climate change

45 minutes

James Christie

Mad*Pow

 Case Study

UX heresy: when simple won't do

45 minutes

Rick Monro

Puppet

15:05  Refreshment Break

15:30

Continued

 Case Study

The Sensorium: designing future interactions

60 minutes

Dr Emilia Sobolewska

Edinburgh Napier University

16:30  Social Evening

Day Two - Thursday 14th June 2018

9:00–9:30  Conference Registration

9:30

Keynote

Title coming soon

60 minutes

To be confirmed

10:30  Refreshment Break

11:00

Switchover

Switchover

 Tutorial

Asking better questions

45 minutes

Chris How

Clearleft

Switchover

 

Title coming soon

45 minutes

To be confirmed

Switchover

11:50

 

Title coming soon

60 minutes

To be confirmed

 Tutorial

Getting started with Jobs-To-Be-Done

45 minutes

Andy Irvine

FreeAgent

 

Title coming soon

45 minutes

To be confirmed

12:35  Lunch Break

13:30

 Case Study

Accessible everyone

60 minutes

Michael Crabb

Robert Gordon University

 Discussion

UX in the wild: mentorship

60 minutes

Sarah Klassen-Rempel

Descartes Systems Group

 Tutorial

Beyond the recommender engine: when data science meets UX

60 minutes

Jesmond Allen

Jesmond Allen Ltd

Fiz Yazdi

cxpartners Ltd

14:30  Refreshment Break

15:00

 Case Study

Making sense of complex systems

60 minutes

Tim Caynes

Foolproof

 

Title coming soon

60 minutes

To be confirmed

 Tutorial

Using micro-interactions to create memories and brand loyalty

60 minutes

Kimberly McLean

Herringbone Studio

 Tutorial

Statistics for UX professionals

60 minutes

Jessica Cameron

User Vision

16:00  Switchover

16:10

 Lightning Talks

Bring it to life

10 minutes

Markus Knigge

Volkswagen Financial Services AG - Digital Unit

Practising creativity

10 minutes

John Lloyd

Hilton

UXFail

10 minutes

Colin McQuistan

Sopra Steria

17:00  Social Evening

Day Three - Friday 15th June 2018

9:00–9:30  Conference Registration

9:30

Keynote

Title coming soon

60 minutes

To be confirmed

10:30  Refreshment Break

11:00

Switchover

 

Title coming soon

60 minutes

To be confirmed

Switchover

Switchover

 Workshop

Play the part: an introduction to technology experience prototyping

90 minutes

David Hoang

One Medical

Melissa Hickey

One Medical

11:50

 
 

 Case Study

Overcoming bias in design

45 minutes

Heather O'Neill

Pixels for Humans

 Tutorial

UX and the spaces in between

45 minutes

Kevin Richardson

Infragistics

12:35  Lunch Break

13:30

 Case Study

A New IA for NHS.UK

60 minutes

Sophie Dennis

Cayenne / NHS Digital

TBC

Taxonomics

 

Title coming soon

60 minutes

To be confirmed

 Tutorial

Bringing order to the chaos – good UX governance

60 minutes

Stephen Denning

User Vision

14:30  Refreshment Break

15:00

Endnote

Title coming soon

60 minutes

To be confirmed

16:00  Conference Close

Case Study/Experience Report

A presentation and discussion of real-life (not theoretical) experiences of the application (or mis-application) of service design techniques. Case studies and experience reports include some discussion of lessons learned and an indication of how novel the work is.

Hands-On

Participants learn a new approach, tool or technology through using it to solve one or more practical exercises. Any software/hardware requirements are disclosed in the session description.

Tutorial

A session focused around some specific tool, technique or issue. Primarily led by the speaker, tutorials usually include some elements of interactivity or individual / group exercise.

Workshop

An in-depth working session on a specific topic. May include paper presentations.

Lightning Talks

Short talks (max 10 minutes) on almost any topic.

Loading...