Programme

The UX Scotland 2017 programme featured more than 45 sessions covering a wide range of UX topics.

This page is also available as a PDF, you can download it here.

Day One - Wednesday 7th June

8:15

conference registration

9:15

Welcome to UX Scotland

9:30

 Keynote

Beyond the UX Tipping Point

60 minutes

Jared Spool

10:30

tea/coffee break

12:35

lunch break

13:30

 Case Study

Typography and the user experience

45 minutes

Matthew Standage

Oxford Computer Consultants

switchover

 Workshop

UX testing for absolute beginners

150 minutes

Ria Sheppard

BestVPN.com

Paul Stevens

AutoTrader

 Workshop

Good Critique Bad Critique

90 minutes

Joe Dollar-Smirnov

Red Badger

14:20

 Case Study

Good design is...a myth

45 minutes

Zoltan Kollin

IBM

 Case Study

Help designers make accessible websites

45 minutes

Stergios Kritikos

Individual

15:05

tea/coffee break

15:35

 Case Study

Pitching ideas: How to sell your ideas to others

60 minutes

Jeroen van Geel

Oak and Morrow / Beam Labs

continued

 Workshop

UX testing for absolute beginners

150 minutes

Ria Sheppard

BestVPN.com

Paul Stevens

AutoTrader

16:35

Lightning Talk

10 minutes

You?

Please submit your talk now or sign up on the day.

17:30

Social Evening

Day Two - Thursday 8th June

8:45

conference registration

9:30

 Keynote

The journey of 500 journeys

60 minutes

Dana Chisnell

Center for Civic Design

10:30

tea/coffee break

11:00

switchover

 Case Study

Show me something nice! On making buying suggestions

45 minutes

Memi Beltrame

Less A Mess, Zurich

switchover

 Hands-On

Sketchnoters are the better thinkers

90 minutes

Dr Makayla Lewis

Lancaster University

 Tutorial

Safety in numbers: a framework for benchmarking the user experience

90 minutes

Jessica Cameron

User Vision

Abi Reynolds

User Vision

11:50

 Case Study

Supercharge a customer lens review of an SME business

45 minutes

Sally Rogan

Outside-in Experience Design

Sandy Callander

Denholm Associates

 Case Study

Inviting experimentation by design

45 minutes

Cliff Seal

Salesforce

12:35

lunch break

13:30

switchover

 Experience Report

Remote UX, open source UX

45 minutes

Tammie Lister

Automattic

switchover

14:20

 Tutorial

Style guide driven development (SDD)

45 minutes

Arvid Torset

SeniorDev

Tatiana Kolesnikova

SeniorDev

15:05

tea/coffee break

15:35

 Case Study

The multiple personality conundrum

60 minutes

Joe Dollar-Smirnov

Red Badger

 Case Study

Assessing your UX maturity

60 minutes

Jay Brewer

Vice President Experience Design, Rapid7

16:35

Social Evening

Day Three - Friday 9th June

8:30

conference registration

9:15

 Keynote

The architecture of talent

60 minutes

Alberta Soranzo

Lloyds Banking Group

10:15

tea/coffee break

10:45

 Case Study

Beyond the screen - designing for connected devices

45 minutes

Jennifer Fraser

Macadamian

Lina Bonapace

Macadamian

switchover

 Discussion

Lean Coffee

45 minutes

Cara Hanman

Software Acumen

switchover

 Case Study

Screen to screen

90 minutes

Lucinda Broadbent

Media Co-Op

Louise Scott

Media Co-Op

12:20

lunch break

14:20

tea/coffee break

14:50

 Tutorial

Talking forms

60 minutes

Hilary Brownlie

Registers of Scotland

 Case Study

How many hats can you really wear?

60 minutes

Spencer Turner

Cultivate

16:05

Conference Close (15 minutes)

Case Study/Experience Report

A presentation and discussion of real-life (not theoretical) experiences of the application (or mis-application) of service design techniques. Case studies and experience reports include some discussion of lessons learned and an indication of how novel the work is.

Hands-On

Participants learn a new approach, tool or technology through using it to solve one or more practical exercises. Any software/hardware requirements are disclosed in the session description.

Tutorial

A session focused around some specific tool, technique or issue. Primarily led by the speaker, tutorials usually include some elements of interactivity or individual / group exercise.

Workshop

An in-depth working session on a specific topic. May include paper presentations.

Lightning Talks

Short talks (max 10 minutes) on almost any topic.

Loading...